10 nov. 2011

Flygvärdinne-dieten 2011

Att hitta nyttigare matalternativ på resande fot är ibland svårt, men det går alldeles utmärks att ta med mat på resande fot, i alla fall i några timmar. Här kommer ett litet tips som funkar fin fint efter träningen på hotellgymmet. Visst skulle en hamburgare i hotellbaren vara lite roligare, men jag har ingen lust med en uppblåst mage. Den stackars magen kommer ändå bli tillräckligt misshandlad av en nattflygning till Bangkok i kväll. Jobbar man natt är det viktigt att försöka äta så regelbundet man kan och undvika mat främst kolhydrater mellan kl 24-05 på natten. Då jobbar kroppen med återuppbyggnad och har inte samma förutsättningar att ta hand om maten, så var snäll mot magen så kommer den vara snäll mot dig!



sallad
kokt ägg
körsbärstomater
avocado
tonfisk
kikärtor (kokta och frysta, så håller de kylan i plastburken tills du kommer fram till hotellet, mötet eller vad det nu kan vara ;)
banan
kiwi

och så någon ruta mörk choklad för att hålla tassarna bort från mini-baren!

1 kommentar:

  1. Så rätt du har i att Är du snäll mot magen är magen snäll mot dig. :)
    Gjorde en god tacopaj här om dagen med pajdeg som magen tyckte mycket bättre om än med vetemjöl. Det var sojamjöl, siktat dinkelmjöl och fiberhusk - mums!

    Ang. mitt inlägg om pingvintröjorna.. ja visst studsade man till där i soffan när man hörde Österbymo, haha!

    Ha det gott!!

    Sanna

    SvaraRadera