21 maj 2014

Lindas ”Grab and Go” proteinbar

På ett event ikväll i en ICA butik delade jag ut recept på dessa hemgjorda proteinbars som jag komponerade ihop igår. Så klart måste mina läsare få del av dem också! Super duper goda och nyttiga! 

Du behöver: 15 torkade dadlar, 1 banan, 1 1/2 dl kesella (jag valde vanilj men för nyttigatse alternativet väl naturell) ,1 dl valfri mjölk, 2 ägg, 1 1/2 dl havregryn, 1/2 dl kakao, 1 tsk bakpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare (eller mixer, gör du i mixer kan de vara bra att blötlägga dadlarna före) tills det är ordentligt blandat. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i ugnen runt 20-25 minuter. Ta ut och låt svalva innan du lossar kakan från pappret och skär den i bitar. Förvara i kylen eller frysen!

För en ”grövre” bar rör ner hela havregryn, solrosfrön, krossat linfrö och hackad mandel efter smak innan smeten hälls i formen. 


Foto:Linda Bernheden 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar