9 dec. 2011

Varm sallad

Sallad, sallad och sallad. Det är gott, nyttigt och något man ska äta varje dag till maten. Men ibland blir det lite enformigt och man vill ha något varmt vinterdagar som dessa.

Här kommer ett recept på en varm sallad som är väldigt smarrig och den går ganska fort att göra. Kolhydraterna består av pasta. Personligen är jag inte så rädd för pasta så länge det äts med måtta i små portioner och inte för ofta. Sedan beror det ju på hur ens energiförbrukning under dagen ser ut också. Vill man kan man byta ut pastan mot quinoa som har ett lägre glykemiskt index, te.x om måltiden ska intas senare på kvällen.




Koka pasta (i mitt fall glutenfri), häll av vattnet och tillsätt i grytan:
Babyspenat
Hackad rödlök
En hackad tomat
Några marinerade hackade kronärtskockor
Hackade soltorkade tomater
Salt
Peppar
Chili powder
Gurkmeja

Rör om på låg värme tills maten är ljummen, drag av kastrullen från plattan och tillsätt mot slutet skivad gravad lax och olivolja så slipper de nyttiga fetterna onödig upphettning.

Gillar man inte gravad lax går det lika bra med inkokt eller lax tillagad i ugn. Var lite uppmärksam på den gravade laxen, jag upptäckte att det var en del tillsatt socker i den jag köpt och det känns ju väldigt onödigt när det finns utan.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig och bra blogg (är i stort behov av lite matinspiration!) Hoppas allt är bra med dig!
    Kram från din gamla klasskompis Caroline

    SvaraRadera