4 maj 2012

Enkel trerätters enligt en kostrådgivare

Att laga mat är en slags avkoppling för mig. Det är kul att laborera runt i köket kan bli väldigt spännande och det behöver inte vara så tillkrånglat att laga tre rätter som det låter. En förutsättning är att det finns bra råvaror hemma, gärna mycket färska örter och grönsaker då blir det bra smak. Här kommer inspiration till en middag som innehåller massa nyttiga vitaminer, antioxidanter och den fantastiska omega 3 fettsyran.


Först ut: Tomat, mozarella, ruccola, salt, peppar, olivolja och balsamico




Fisksoppa:

200 g lax i bitar
100 g skalade räkor
100 g musslor med skal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 fänkålshuvud
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 msk fiskfond
1 msk honung
1/2-1 msk salt
1 påse (0,5 g) saffran
1 krm vitpeppar
ca 6 dl vatten
pressad lime och färsk basilika
hackad färsk chili och chilipeppar efter smak

Fräs lök och vitlök i olivoljan på medel värme. Tillsätt krossade tomater, fiskfond, honung, kryddor, grönsaker och hälften av vattnet. Låt puttra ca 10 min. Tillsätt resten av vattnet. Lägg i lax och låt det bli varmt. Sist ska musslor och räkor i. Toppa med lime och örter. 

Receptet är tagit ur boken: Jacobs Hälsokök som rekommenderas varmt.

Efterrätt:

Jordgubbar och mörkchoklad =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar