2 apr. 2012

Supergott och smarta Frozzypack

Efter att ha varit utomlands största delen av månaden var suget efter vanlig hederlig pasta med köttfärssås stort! Det är så gott och så blir det alltid lite över till matlådor i frysen som är smidiga att värma upp efter resor. Man behöver ju faktiskt inte alltid äta pasta till heller. Nyttigare alternativ är olika sorters ris, quinoa eller något annat gott.

Just i kväll var jag mest lycklig över att aptiten är tillbaka. I dag hade jag föreläsning om hur man äter och tränar i jetlagade tillstånd. Där nämner jag att en nattarbetare enligt forskning äter ca 550 kcal mer än en arbetare med regelbundna arbetstider dagtid. Gärna snabba kolhydrater för att hålla sig vaken. Det stämmer på mig när jag kommer från öst. När jag däremot kommer från väst i världen blir det oftast motsatt effekt och aptiten försvinner. Så en resa till Thailand och två till Mexiko på 3 veckor satte sina spår i form av att aptiten försvann. Jag tycker det är värre än ökat matsug. Jag blir så trött och mister träningsmotivationen som resulterar i dålig sömn. Dessutom känner jag att något lurar i kroppen just nu. Så jag håller mig lite lugn och låter immunförsvaret jobba i lugn och ro.

I morgon ska jag till Finland och föreläsa om kost och hälsa. Att få prata om det man brinner mest för är verkligen kul och det dyker upp många bra frågor. Nu är det bara en sak som fattas och det är min egna träningsenergi som jag hoppas kommer tillbaka på onsdag! =)

Nu är stearinljusen tända här och lamporna släckta. Dags att välkomna melatoninet, det kroppsegna hormonet som aktiveras när mörkret faller. Det som gör oss sömniga. Att nu få leva ett liv med rutiner känns helt plötsligt så lyxigt!

Sista morgonen i Mexiko och det går inte att undvika....när man ser denna utsikt bara måste man ut och springa i vattenbrynet! Ett riktigt glädjelopp! 

I morgon får kall lax, ris och sallad följa med mig till Finland i smarta Frozzypack. Man lägger in locket i frysen sedan håller sig maten kall i flera timmar. Smart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar